“De neste” innen norsk film

Se eksamensfilmene fra Den Norske Filmskolen, fra kull 4 som gikk ut i 2006. Dette er kvalitetsfilm i ypperste klasse, laget av fremtidens kanskje store, norske filmskapere.
Filmskolen har seks hovedlinjefag: foto, regi, klipp, lyd, manus, og produksjon. Siste året elevene går på skolen skal de avslutte utdanningen med en novellefilm, hvor alle linjeelevene tar eksamen på tilsammen seks filmer.

Nesten alle eksamensfilmene fra 2006 handler om barn eller ungdom og bærer preg av barndomserindirnger - og ikke nødvendigvis de lykkeligste minnene. Alle filmene er svært se-verdige og gir et sterkt inntrykk på seeren.Bokaj (2006)

Regi: Gaute Hesthagen, 25 min: Jakob prøver å beskytte broren fra deres mor ved å spille rollen som den onde tvillingbroen. Etterhvert får han problemer med å skille lek og alvor. Et drama om omsorgssvikt.Herfra til månen (2006)

Regi: Katja Eyde Jacobsen, 24,30 min: Elvis og lillebroren hans er reisende. De vokser opp på ulike campingplasser med en far som har nok med seg selv og sine problemer. Men en dag dukker vakre Miri opp...Hjerteklipp (2006)

Regi: Anne Sewitsky, 27 min: Eva er 16 år og blir forelsket i farens nye kjæreste. Og ja - det er en dame. Et varmt og humoristisk drama mellom faren, kjæresten og datteren som ikke ville, men som ikke klarte å stå i mot.Isola (2006)

Regi: Ravn Lanesskog, 23 min: Isola er en film om sorg og selvransakelse. En prossess der den gjenlevende etter en dødsulykke går et samliv i sømmene for å finne svar.Bakkeflyvere (2006)

Regi: Stian Kristiansen, 26 min: En romantisk tragedie fortalt på en visuelt spennende måte om ung kjærlighet og mørke hemmeligheter.Min (2006)

Regi: Hanne Larsen, 27,33 min: Russiske Valentina flytter til sin mor i Norge, som skal gifte seg med en norsk mann. Valentina utvikler et spesielt vennskap til sin nye stebror - med fatale konsekvenser.


Tilbake til forsiden