American War Machine of WWII

En serie på 10 episoder om den amerikanske hæren som etter den første verdenskrigen var alt annet enn velorganisert, men den massive mobiliseringen foran neste store krig endret fullstendig forutsetningene.

The American War Machine of WWII gir et heldekkende bilde av det amerikanske krigsmaskineriet. Fra de mindre spesialavdelingene til de store troppene, fra Europa til USA og Pearl Harbor til Normandie – gjenopplev i unike bilder noen av krigshistoriens mest legendariske øyeblikk.

The Army
1930-tallets amerikanske hær hadde stor mangel på våpen og panservogner. Men de samme styrkene som havnet i etterkrigstidens vakum, skulle senere bli de som styrtet Hitler.


American War Machine of WWII – Del 1: The ArmyAmerican War Machine of WWII – Del 2: The Army


The U.S. Army Air Corps

Det amerikanske flyvåpenet brukte fremdeles gamle krigsfly på 30-tallet, men deres angrep på fienden s byer var massiv


American War Machine of WWII – Del 3: The U.S. Army Air CorpsAmerican War Machine of WWII – Del 4: The U.S. Army Air Corps


The Navy
Fra det uventede angrepet på Pearl Harbor til den endelige seieren – den amerikanske flåtens krig til sjøs spilte en enorm rolle for krigens utgang.


American War Machine of WWII – Del 5: The NavyAmerican War Machine of WWII – Del 6: The Navy


The Marines

Det amerikanske militærets elitetropper  var marinekorpset, som kom til å bli en av de mest fryktede soldatstyrkene noensinne.


American War Machine of WWII – Del 7: The MarinesAmerican War Machine of WWII – Del 8: The Marines


The Coast Guard

Kystvakten var en enormt viktig del i av det amerikanske militæret. De avslørte spionasje, ledet sabotasjeangrep av ubåter og hadde en avgjørende rolle når styrkene steg i land på fiendens territorium.


American War Machine of WWII – Del 9: The Coast GuardAmerican War Machine of WWII – Del 10: The Coast Guard
 Tilbake til forsiden