Lag din egen kortfilmfestival!

I forbindelse med Kortfilmfestivalen i Grimstad 2011, ble det beste av norsk kortfilm fra 2010 lansert på DVD og Filmrommet. Her kan du sette sammen en spilleliste og lage din egen kortfilmfestival med dine kortfilmfavoritter.

I Norsk Kort 010 har filmer fra både nye talenter og mer etablerte kortfilmskapere fått plass, og viser bredden og mangfoldet i norsk kortfilm: fra snowboard-dokumentaren 1987-1993 av Marius Dybwad Brandrud til Pjotr Sapegins fantastiske animasjonsfilm Det siste norske trollet. Her er det også flere prisvinnere, blant annet vinneren av musikkvideoprisen under Kortfilmfestivalen i 2010:Skredder: Kråkesølv av Thor Erling Brenne og vinner av Kortfilmfestivalens hovedpris Gullstolen – Sirkus av Guro Brusgaard.

På Norsk Kort 010 er selvfølgelig også Amanda-vinneren Samaritanen, av Magnus Mork. En annen film som har utmerket seg er Hanne Larsens Ella, som hanket inn juryens spesialpris ved Clermont Ferrand International Short Film Festival, en av verdens største og mest prestisjefylte kortfilmfestivaler. En annen film å merke seg er Jenny av regitalentet Ingvild Søderlind. Filmanmelder Kjetil Lismoen sier om denne: ”Jenny er en film jeg ikke har sett før i norsk film. Søderlind utforsker en form for poetisk realisme som aldri har hatt gode vekstvilkår her hjemme”.

På Filmrommet kan du sette sammen en spilleliste og lage din egen kortfilmfestival med dine kortfilmfavoritter.

Alle filmene i NK010 ser du her:

1987 -1993
Anaerobic
Det siste norske trollet
Fest
Gratulerer
Hand of God
Idyll
På jobb for en trygg hovedstad
Sámi boddu | Samisk øyeblikk
Skredder: Kråkesølv
Som far, så sønn
Steinen fra stjernene
Superhelter har ikke leggetid
Scene fra et parforhold: #2
Shhh!
Visdom
Det begynte å bli ingen natt
E18
Ella
Husk meg i morgen
Jenny
Samaritanen
Sirkus

 Tilbake til forsiden