Nyhetsbrev for juni/juli

Les sommerens nyhetsbrev. Her kan du oppdatere deg på de siste nyhetene på Filmrommet. Vi sender ut nyhetsbrev hver måned med oppdateringer fra filmtjenesten og tips til filmer dere kan vise i biblioteket eller i klasserommet.

Lag din egen kortfilmfestival!
På Filmrommet har du nå mulighet til å sette sammen en spilleliste og lage din egen kortfilmfestival med dine kortfilmfavoritter.(Bildet er hentet fra kortfilmen Det siste norske trollet som er valg ut som en av de beste norske kortfilmene fra 2010)


I forbindelse med Kortfilmfestivalen i Grimstad (15. - 20. juni) ble det beste av norsk kortfilm fra 2010 lansert både på Filmrommet og DVD. 23 filmer av både nye talenter og mer etablerte kortfilmskapere har fått plass, og viser bredden og mangfoldet i norsk kortfilm. Les mer her.


Barnas filmrom i sommer! 
Få bøker har skapt så mye glede for så mange som Anne-Cath. Vestlys fortellinger om mormor og de åtte ungene.(Bildene er fra "Mormor og de åtte ungene i skogen")


De kjente og kjære filmatiseringene Mormor og de åtte ungene i byen (1977) og Mormor og de åtte ungene i skogen (1979) er blant norsk barnefilms største suksesser og er nå tilgjengelig på Filmrommet. Les mer her.

Vi anbefaler også at filmstudieark tas i bruk for å få mer ut av filmvisningen:
Filmstudieark til Mormor og de åtte ungene i byen.

Filmstudieark til Mormor og de åtte ungene i skogen.


Hilsen FilmoSjelden dokumentar om kvinner og islam
Filmen En ballong til Allah er nå tilgjengelig på Filmrommet.

Passer fra 7 år.
Norsk/Arabisk/Engelsk tale, Norsk tekst
Dokumentar, 2010, 52min.

Den norsk - tyrkiske filmskaperen Nefise Özkal Lorentzen har i flere filmer undersøkt islam og hvordan Koranen inkluderer heller enn ekskluderer ulike mennesker i sin tekst og tro. En ballong til Allah er en film som inviterer til en ny måte å forstå islam på – særlig for kvinner. På ulike reiser i verden stiller filmskaperen inngående spørsmål til eksperter på Koranens tekster. Hun får mange forskjellige svar. Les mer her.
Suksessfull kampanje med Biblioteksentralen

For å markere vårt nye samarbeid med Biblioteksentralen har Biblioteksentralens kunder fått mulighet til å teste Filmrommet gratis i juni. Mange bibliotek og skoler i hele Norge har i forbindelse med kampanjen fått kjennskap til Filmrommet. Tilbudet har blitt svært godt mottatt og vi registrerer gledelig en stor interesse for Filmrommets tjenester.


Er en prøveperiode av interesse for deg og din skole/bibliotek?
Ta gjerne kontakt med oss post@norgesfilm.no.
Hvis du er kunde av Biblioteksentralen kan du fremdeles registrere deg for testperioden HERNye filmer uteFilmer som kommer i juni

 

 Tilbake til forsiden