Nyhetsbrev for august

Les nyhetsbrevet for august. Se blant annet hvilke nye filmer vi har mottatt fra Norsk Filminstitutt i løpet av sommeren. Det er et utvalg som inkluderer dokumentarfilm, kortfilm og spillefilm. Flere av disse filmene vil passe godt inn i norskfaget på videregående skole.
Barnas filmrom i august

Vi anbefaler
Jørgen + Anne = sant, regissert av Anne Sewitsky. Filmen er
basert på en av Norges mest populære barnebøker med samme navn fra 1984, skrevet av Vigdis Hjorth. Den passer spesielt godt for elever på 5. - 7. trinn. Den tar opp viktige temaer som ofte opptar elevene, som for eksempel - vennskap, forelskelse, kravet om å være pen, mobbing og om det å bli tatt på alvor av de voksne.
Les mer on filmen(Bildet er hentet fra Jørgen + Anne = sant, regi: Anne Sewitsky)

Filmstudieark
Det anbefales at filmstudieark tas i bruk for å få mer ut av filmvisningen. Filmstudieark er forslag til pedagogiske opplegg tilknyttet filmer som er aktuelle å bruke i undervisning. Filmstudiearkene er hentet fra Film & Kino sin base hvor du kan du søke på filmtitler, klassetrinn, fag og tema for å få forslag på filmer som passer ditt behov.

Her finner du filmstudieark til Jørgen + Anne = sant
. (Kilde: Film & Kino)


Se filmen HER

Hilsen FilmoPrisbelønnet barne-dokumentarfilm

Vi er inne i en tid hvor mange begynner på skolen og i barnehagen, kanskje for første gang? Dette kan nok både oppleves som skummelt og spennende på samme tid.

Filmen Disa flytter til Japan er regissert av Benedicte Maria Orvung og følger en uredd og livsglad fireåring som må flytte til Japan med moren sin. Hun skal ikke bare begynne i ny barnehage, men også møte en helt ny kultur. Der snakker nemlig barna et helt annet språk, har merkelige navn og spiser rar mat med pinner. Hvordan skal dette gå?

Filmen har mottatt både prisen for beste dokumentarfilm og prisen 'Copenhagen Children's Film Award for Most Innovative Nordic Short or Documentary Film' under BUSTER Internasjonale Barnefilmfestival i Danmark i 2003.

Se filmen HER.

 

 

 


Flere norske filmer fra NFI

Vi har mottatt flere norske filmer fra Norsk Filminstitutt i løpet av sommeren. Det er et utvalg som inkluderer dokumentarfilm, kortfilm og spillefilm. Flere av disse filmene vil passe spesielt godt inn i norskundervisning på videregående skole. Det er utarbeidet filmstudieark til flere av filmene.


   Soire                  Støv på hjernen        21 år                 Det rare               Tradra - i går ble jeg en taterEt utvalg nye filmer

 

 Tilbake til forsiden