Nyhetsbrev for september

Les nyhetsbrevet fra september. Få med deg tips og nyheter til bruk av film i undervisningen. Finn ut hvilke filmer barnas filmguru "Filmo" anbefaler og hvilke av årets Amandavinnere du kan se på Filmrommet!
Barnas filmrom

Elina - som om jeg ikke fantes

Finsk/Svensk tale, Norsk tekst. 1t 14min.

Filmo anbefaler denne rørende filmen om 9-årige Elina som protesterer mot en særdeles urettferdig behandling. I tillegg til å være en film om viktige tema som mot og selvrespekt, er det et lite stykke filmkunst. Den har vunnet priser på festivaler i Berlin, Malmø og Montreal. Filmen anbefales fra 4. til 8. klasse, i fag som - norsk, samfunnsfag og historie.  Filmen berører flere temaer, blant annet: Mobbing, sorg, savn, språk og identitet.
Les fullstendig fil
momtale HER.


Filmstudieark: Det anbefales at filmstudieark tas i bruk for å få mer ut av filmvisningen. Filmstudieark er forslag til pedagogiske opplegg tilknyttet filmer som er aktuelle å bruke i undervisning. Filmstudiearkene er hentet fra Film & Kino sin base hvor du kan du søke på filmtitler, klassetrinn, fag og tema for å få forslag på filmer som passer ditt behov.

Her finner du filmstudieark til Elina - som om jeg ikke fantes
.


Se filmen HER

Hilsen Filmo
Dokumentar

Min mors hemmelighet
Hva skjer når du plutselig får vite at du er samisk - i voksen alder?

Passer fra 7 år.
Norsk, engelsk og samisk
Regi: Ellen-Astri Lundby
Dokumentar, 2009, 52min
Fag: Norsk, Historie, Samfunnsfag


Regissør Ellen-Astri Lundby fra Lambertseter i Oslo fikk aldri høre noe om sin samiske familie da hun vokste opp. Det hun viste var at moren kom fra Nord-Norge og flyttet sørover etter krigen. Min mors hemmelighet er en utrolig reise i tid og nær historie. Dette er en film om oppdagelse om å finne sin identitet, om den harde statlige fornorskningspolitikken, om skam og fortielse. Samtidig åpnes det opp for forsoning mellom fortid og nåtid og mellom mor og datter. Min mors hemmelighet vant samisk filmpris i 2009 og har vært vist både i Norge og utlandet og har høstet flere utmerkelser.

Se filmen HER


Pris for "beste barnefilm"

Elias og jakten på havets gull

Noe så sjeldent som en ren norsk animasjonsfilm, vant prisen for "beste barnefilm" på Amandafestivalen i Haugesund i august. Vi gratulerer Elias og jakten på havets gull og gleder oss over at vi nå kan tilby filmen til dere på Filmrommet. Vi har også andre filmer med redningsskøyta Elias i hovedrollen: Elias og kongeskipet og Elias` favoritter.

Flere av årets Amandavinnere er tilgjengelig på Filmrommet:
Limbo (beste kvinnelige skuespiller, beste kvinnelige birolle, beste foto, beste lyddesign, beste prod. design)
Trolljegeren (folkets amanda, beste visuelle effekter)
Another Year (beste utenlandske kinofilm)
Jørgen + Anne = sant (beste klipp)


Se årets beste barnefilm HEREt utvalg nylig publiserte filmer
 


 
 

 Tilbake til forsiden