Nyhetsbrev for november

Les filmnyheter og få tips fra Filmrommet: Hvilken film er det Filmo anbefaler denne måneden? Hvem var Norges første kvinnelige filmregissør? Hvilke nye filmer har ankommet Filmrommet?
Barnas filmrom

Keeper`n til LiverpoolDenne måneden vil vi anbefale den prisbelønte norske filmen Keeper'n til Liverpool. Vi blir kjent med Jo Idstad: 13 år, skolesmart og overbevist om at livet er livsfarlig. Filmen vant prisen for "Beste barnefilm" under Den internasjonale filmfestivalen i Berlin. Filmen passer for 5. - 7. trinn, i fag som omhandler norsk , religion, samfunnsfag, livssyn og etikk. Filmen er svært aktuell når undervisningen skal knyttes opp til tema som - tenår/skole og seksualitet, mobbing, oppvekst/familie.

Filmstudieark
Vi anbefaler at filmstudieark tas i bruk for å få mer ut av filmvisningen. De er hentet fra  Film & Kinos base hvor du kan du søke på filmtitler, klassetrinn, fag og tema for å få forslag til filmer som passer ditt behov. Filmstudieark tilknyttet Keeper´n til Liverpool er tilgjengelig her.

Se filmen HER

Hilsen FilmoTema

Forbrukersamfunnet


HANDLEFRI er en serie med seks forfriskende og humoristiske falske reklamefilmer laget av Lilja Ingolfsdottir og Sara Eliassen. Hver av filmene varer 1 minutt. Ved første øyekast lurer de deg til å tro at du skal kjøpe et nytt produkt. Men her er det noe som ikke stemmer! Filmene kan gjerne brukes som samtalestarter i undervisningen for å sette fokus på forbrukersamfunnet og tema relatert til det.

Klassetrinn: 8. - 9. trinn, 10. trinn og Videregående
Fag: Samfunnsfag , Mediefag
Tema: Politikk og samfunn

Filmstudieark til bruk i undervisningen er tilgjengelig her.

Se filmene HER
Norsk dokumentar

Edith Carlmar - norsk films førstekvinneEdith Carlmar ble født Edith Marie Johanne Mathiesen, den 15.11 1911, da Oslo fremdeles het Kristiania. At hun skulle bli Norges første kvinnelige spillefilmregissør lå opplagt ikke i kortene. 15.november 2011, ville Edith Carlmar ha fylt 100 år. Vi minnes Norges første kvinnelige spillefilmregissør med å publisere portrettfilm "Edith Carlmar - bedre enn sitt rykte" på Filmrommet.

Les mer om Edith Carlmar og se hennes filmografi HER


Et utvalg nye filmer 

 Tilbake til forsiden