Tuba-pris i Clermont-Ferrand

Oscar-nominerte Tuba Atlantic tok Prix des Mèdiatheques ved kortfilmfestivalen i Clermont-Ferrand i Frankrike.

Oscar-nominerte Tuba Atlantic tok Prix des Mèdiatheques ved kortfilmfestivalen i Clermont-Ferrand i Frankrike. Prix des Médiathèques er på 11.500 kroner, og ble delt ut ved festivalavslutningen lørdag 4. Februar. Samtidig fikk den norske regissøren Jørn Utkilen publikumsprisen i Lab Competition for kortfilmen Wind Over Lake. Filmen er skotskprodusert. Utkilen har tidligere blant annet lagd filmen Asyl, som var Amanda-nominert i 2011.

Kortfilmfestivalen i Clermont-Ferrand i Frankrike er den største i verden, og den aller viktigste festivalen for kortfilm.

Om festivalen

I fjor solgte kortfilmfestivalen i Clermont-Ferrand over 140.000 billetter og akkrediterte 3000 bransjefolk. Festivalen har også et stort og velfungerende marked for kjøp og salg av kortfilm. I 2011 hadde om lag 60 internasjonale organisasjoner og selskaper stands på markedet, og nær 7000 kortfilmer var tilgjengelige i festivalens digitale marked. Tuba Atlantic deltok som eneste norske kortfilm i det offisielle konkurranseprogrammet på festivalen. I tillegg ble fem norske kortfilmer vist på offisielle markedsvisninger. Kortfilmen Levis hest ble vist som skolevisning.
 

Om Tuba Atlantic

Tuba Atlantic ble nominert til Oscar i klassen for beste kortfilm i januar. Tuba Atlantic handler om to brødre som bor på hver sin side av Atlanteren. Oskar, som bor i Norge, får vite at han har kort tid å leve. Han prøver å komme i kontakt med sin bror på den andre siden av Atlanterhavet ved hjelp av en gigantisk tuba. Hallvar Witzø regisserte filmen som eksamensarbeid ved filmskolen på Lillehammer i 2010. Skuespillerne i filmen er Edvard Hægstad, Ingrid Viken og Terje Ranes, mens manuset er skrevet av Linn-Jeanethe Kyed. Filmen er produsert av Gudrun Austli.


Se den Oscar-aktuelle filmen HER.

 

Kilde: NFI

 Tilbake til forsiden