Nyhetsbrev for januar

Les siste nytt fra Filmrommet: Filmo anbefaler kortfilmer som er laget etter kjente barnebøker. Ny norsk dokumentar om amerikanere som dyrker sine norske røtter. En annen norsk dokumentar er nominert til amerikansk prestisjepris, og mange nye filmer er nå tilgjengelig.
Barnas filmrom

KORTFILM FOR BOKORM

Filmo ønsker dere alle et godt nytt år, og vil innlede 2012 med å anbefale noen flotte kortfilmer som er laget etter kjente barnebøker.

Her finner vi fortellinger av forfatterer som
Gro Dahle -  SNILL , Tor Bomann-Larsen - Turen  til  NordpolenOlavs  første  skitur   og   Lille  Sonjas store pappa, Kari Stai - Jakob og Neikob og i tillegg anbefales kortfilmen KråkebolleBilly, laget av Magnhild Winsnes.
 
 
 
 
 
 
 

God fornøyelse!
Hilsen Filmo

 

 

 

 

 


Ny Norsk dokumentar
Dokumentar, Regi: Gry Elisabeth Mortensen, Original tittel: Doing the Norway,  2009, 31min


I Alaska, Petersburg, er det mange som feirer sin norske herkomst med stor entusiasme. Little Norway Festival markeres hvert år med symboler og gjenstander som forvandler det abstrakte forholdet til gamlelandet til noe helt konkret. Streben etter tilhørighet og menneskets behov for å føle seg spesiell er essensielle temaer i denne filmen, der vi følger Vikinger og Valkyrier, Leikarring-dansere, rosemalere og andre innbyggere gjennom forberedelsene til Little Norway Festival’s 50-års jubileum.

Les mer om filmen, og se den HER.

 


Norsk dokumentarfilm nominert til amerikansk prestisjepris

Den norske dokumentaren En ballong til Allah, regissert av Nefise Özkal Lorentzen, er nominert til prisen for mest innovative produksjon under History Makers Award, en stor amerikansk konferanse for TV og dokumentarfilmer. Filmen handler om kvinnens rolle i den muslimske kulturen. Filmen har blitt vist på et stort antall festivaler over hele verden, og har funnet flere priser.

Les mer om filmen, og se den HER.

 

  

 


Filmstudieark

Filmstudieark er pedagogiske opplegg til filmer som er aktuelle til bruk i undervisningen. Det blir laget ark til forskjellige klassetrinn, inkludert barnehager og videregående skoler. Undervisningsmaterialet gir informasjon om selve filmen, tematisk bakgrunnsmateriale og forslag til spørsmål og arbeidsoppgaver. Filmstudiearkene er hentet fra Norsk filminstitutt og FILM&KINOs base over filmstudieark. I basen kan du søke på filmtitler, klassetrinn, fag og tema for å få forslag på filmer som passer ditt behov.

HER er oversikten over Filmrommets filmer som er tilknyttet filmstudieark.

 


Et utvalg nylig publiserte filmer


 
 

 Tilbake til forsiden