Velkommen til en skeiv verden!

Velkommen til en skeiv verden!

Se norske pionerfilmer om homofili og transseksualitet.

Dokumentarfilmskaperne Jan Dalchow, Ivan Gasparini og Trond Winterkjær var de aller første som laget dokumentarfilm om det å leve som homofil i Norge. Filmrommet legger nå ut disse flotte filmene, som fremdeles er relevant i dag.

Du kan også finne alle filmene på DVD, utgitt av Norsk filminstitutt med fyldig bonusmateriale – hvor man blant annet møter noen av filmenes hovedpersoner i dag. Her reflekteres det over tiden som er gått siden filmene ble laget og hvordan livet oppleves som homofil i dag. Her finnes også et intervju hvor ”Kim” Friele, den kjente pioneraktivisten for homofiles rettigheter, deltar.

BE - skitne, syndige meg – handler i hovedsak om skam, religion og homofili. Jeg elsker hvem jeg vil – her treffer vi unge homofile og lesbiske, som forteller om veiene ut av ”skapet”, og til slutt 100% menneske, hvor vi blir kjent med unge Monica, som er født som gutt og som gjennomgår en kjønnskorrigerende operasjon, slik at hun kan leve kvinne fullt ut.

I tillegg har vi tatt med den korte fiksjonsfilmen Fremragende timer (basert på en sann hendelse), der en ung gutt oppsøker en voksen mann for å ha sex. Kontakten blir ”oppdaget”, og filmen stiller spørsmål omkring seksuell umoral, dobbeltmoral, hysteri og frivillighet.

 

Alle filmene egner seg for ungdom fra og med 9.de klassetrinn.



Tilbake til forsiden