Nettpremiere på filmer om mobbing

Vi har lansert tre nye filmer med filmstudieark i anledning "Voksne skaper vennskap" 3. - 7. september.

NYE FILMER OM MOBBING:

Mobbing er et problem i den norske skolen. Til tross for lover og regler, og mye mobilisering, er det vanskelig å bekjempe. Filmrommets redaksjon vil gjerne bidra til å sette fokus på mobbing og presenterer her tre rykende ferske filmer med filmstudieark.

 
Full kontroll (Ola Martin Fjeld, 2011). Passer fra: 8.-10 klasse. Videregående skole.

Dette er en film om rå mobbing, som viser konsekvensene av hvordan det kan gå når ingen bryr seg. Likegyldigheten er mobbingens «beste venn». Full kontroll stiller en rekke påtrengende etiske spørsmål omkring handlinger vi alle har erfaring med.

 

 

 
Får me knude for dette? (Tomas Alf Larsen og Arild Østin Ommundsen, 2011). Passer fra 8.-10.klasse. Videregående skole.

Tre russejenter «kidnapper» en uskyldig gutt. De binder ham fast til et jernbanespor. Han får et skjerf rundt øynene og tape rundt munnen. Ting kommer ut av kontroll.

 

 

 


Samson på reise (Lowri Rees, 2011).
Passer fra 4.-6.klasse.

Samson er norsk rom. Han er 11 år og reiser rundt i Norge og Norden med familien sin. Det er ikke lett å opprettholde en nomadisk levemåte i et såkalt moderne samfunn. Dessuten kjenner Samson på nordmenns fordommener mot romfolket hver dag. Dokumentarfilmen følger Samson en sommer og gir et godt innblikk i romfolkets hverdag, kultur, gleder og sorger.


FILMSTUDIEARK: 

Her finner dere filmstudieark til filmene. Det pedagogiske opplegget er utarbeidet av Ingrid Dokka, rådgiver i Lanseringsavdelingen i Norsk filminstitutt. 

 


GRATIS FILM:

Vi tilbyr skolene gratis filmvisning 3. - 7.-september. For å få tilgang til gratisperioden må skolen sende en e-post til post@norgesfilm.no med følgende informasjon:

1. Skolens navn og adresse
2. Navn og e-postadresse til kontaktperson
2. Oppgi kampanjekode: MOBBING 2012

Skolen vil etter kort tid motta brukernavn og passord til filmtjenesten.


 KAMPANJEFILM:

 Her kan du se kampanjefilmen "Voksne skaper vennskap".

 Tilbake til forsiden