Filmatisk adventskalender

Her finner dere kortfilmer for mellomtrinnet (5. - 7.) som passer å vise nå før jul. Filmene handler om glede, håp, lengsel og fred.

1. Korte filmer om glede

Fatty på nye eventyr
En film man kan bli glad av å se! Filmen handler om kokken som forsøker å gjøre alle til lags, men det blir litt galt likevel – i beste, ekte stumfilmånd!

Isfiske
En morsom film om isbjørnen og pingvinene som må lære seg å dele på godene – og det blir man jo glad av.

Guggen - du store Gouda
Guggen er en tenåringsrotte som gleder seg til den store ostefesten (rottenes svar på jul) – men saken blir litt annerledes når han må være med på å stjele osten. En artig film om dumme krokodiller, smarte rotter, litt skumle kloakkrør og med ganske stilig musikk.

2. Korte filmer om håp

Elevkonsert
Filmens hovedperson er ikke så veldig god til å spille eller opptre– men han håper at han en dag skal bli det. Han gir aldri opp håpet, og til slutt løsner det skikkelig.

Snill
Lussi er ei veldig stille jente i klassen. Hun er så stille at hun blir helt usynlig. Lussi håper at hun en dag klarer å åpne munnen og heve stemmen. Klarer hun det?

Si at alt går bra
Troy er på jakt etter den største og vakreste stjernen på hele den store himmelen. Han håper han finner den. En film om der håpet er størst, er det også mest skinnende.

3. Korte filmer om lengsel

Jenny
Jenny lengter etter å bli en av de andre. Det er hun ikke. Hun ser annerledes ut og hun oppfører seg annerledes. Men hun lengter likevel. Og så lengter hun etter en kjæreste – men ikke hvem som helst.

E18
Julie savner og lengter etter en ordentlig familie, med en mamma som kan ta vare på henne. Filmen skildrer en tilstand av omsorgssvikt og meningsløshet, opplevd av ei jente som har måttet ta for mye ansvar i for ung alder.

Ekornet
Filmen handler om lengselen etter en pappa som sitter i fengsel. Sønnen vil gjøre alt han kan for å få møte pappaen sin. En litt trist, men likevel fin film, som på en sterk måte forteller noe om dypt savn – og følelsen av ensomhet. Filmen vant pris for beste kortfilm ved Bergen Int. filmfestival (2008).

4. Korte filmer om fredHer er jeg – og skolen min!
En film som viser hvor viktig det er med fred, slik at barn kan leve og være fornøyde og ha et håp for fremtiden. Møte Doha fra Marokko og Ingvild fra Norge – deres drømmer, venner, familie og skoler.

Look at me – Children of Gaza
Denne korte filmen kan minne om en musikkvideo, men ble filmet etter den siste bombingen på Gaza, i 2008. Filmen viser ingen bilder av krigens grusomheter, bortsett fra ruinene – og barna som lever i dem. En film som reiser ettertanker omkring hvem krig rammen.

Det opprørske alfabetet
Med animasjon som metode fortelles en interessant historie om hvordan diktatur og ufred kan oppstå ut av menneskers dumme handlinger. Heldigvis har filmen en lykkelig slutt, og alt blir fredelig og fint – tilslutt!

 Tilbake til forsiden