Nye og prisvinnende

Nye norske filmer å vise i klasserommet

Nå kan du vise nye norske filmer i klasserommet som fint kan passe inn i norsk, samfunnsfag, historie, KRLE og ikke minst Medier- og kommunikasjonsfag. 

Drone stiller ubehagelige spørsmål om amerikanernes dronebruk i jakten på terrorister. En ny dokumentar som egner seg godt til å vise på ungdoms- og videregående skole, i tillegg følger det med Filmstudieark. Filmen har vunnet flere nasjonale og internasjonale priser, blant annet Beste norske dokumentar ved årets Amandapris-utdeling. Se filmen HER.

Å vende tilbake er en ny, norsk spillefilm som passer godt å vise fra 7. klasse og oppover. En film om mot, samhold og savn. Det handler om en pappa som kommer tilbake til familien i Norge etter å ha tjenestegjort i Afghanistan. Hjemkomsten blir ikke som forventet da faren opptrer fraværende i møtet med sønnene, og han reiser raskt ut på jakt. Da pappa ikke kommer hjem til avtalt tid, drar sønnene ut for å lete etter ham.

Filmen setter søkelyset på mental helse og selvmord, og har en høyaktuell problemstilling ettersom man nå vet at rundt halvparten av den norske befolkning i løpet av livet blir rammet av en psykisk lidelse.

Dette er spillefilmdebuten til den unge og lovende regissøren Henrik Martin Dalsbakken fra Hamar. Han innrømmer at filmen er basert på opplevelser fra egen oppvekst. Å vende tilbake var en av de tre filmene som ble plukket ut til den norske Oscar-kortlisten 2015.  Se filmen HER

Nytt fra Norsk filminstitutt

Hva skjer hvis verden hadde blitt farga av yndlingsfargen til Filippa? Rosa Armageddon og tre andre kortfilmer og dokumentarer er nå tilgjengelig på Filmrommet.

I tillegg til å bli bombardert med fargen rosa i barnefilmen Rosa Armageddon, kan du bli med på et historisk tilbakeblikk i et av Norges mest spennende bygg, "Harastølen" i Sanatoriet

Du blir bedre kjent med etterkrigstidas Oslo i Bak Vinduet - En historie fra Homansbyen, og ikke minst får du oppleve et av Norges vakreste steder - i tillegg til å lære mer om hvordan man lager en dokumentar -  i Reisen gjennom Lofoten.Tilbake til forsiden