NULL MOBBING

Ny nettside som kan anbefales voksne og barn

Filmrommet anbefaler varmt Utdanningsdirektoratets nye nettside Nullmobbing.no. En nettside for barn, unge og voksne om mobbing og rettigheter.

Filmrommets redaksjon ønsker hvert år å bidra til å sette fokus på mobbing, og har gjennom flere år vært aktive med Manifest mot mobbing-kampanjen som ble avsluttet høsten 2015. I år er fokuset til Utdanningsdirektoratet rettet direkte mot foreldre og barn, og gir konkrete råd til den som blir mobbet, eller til pårørende. 

Læreren spiller likevel fortsatt en svært viktig rolle for å forebygge mobbing i klasserommet. Derfor minner vi deg om mange av våre gode kort- og spillefilmer som omhandler temaer som mobbing, fordommer, oppvekst og vennskap. Dette er alle filmer som passer godt å vise til de ulike trinnene for å opprettholde årets Null mobbing-slagord - "Du har rett til å ha det bra". Her følger en filmliste som vi lagde i forbindelse med Manifest mot mobbing 2015. Merk at vi har også flere nye filmer som også passer til denne tematikken. Følg oss på nyhetsbrev eller Facebook for å vite hvilke nye filmer og pedagogiske opplegg vi til enhver tid får inn i tjenesten. 

 

MANIFEST MOT MOBBING - HER ER AKTUELLE FILMER DU KAN VISE: 

1. - 4. klassetrinn - kortfilmer

Æddabædda*
Dykk*
Guri Gursjen & Gursjan Gru
Asylsøkere
Samson på reise*
Panther Martin
Mens du står utenfor

Filmer merket med * har tilhørende filmstudieark. Lenken til filmstudieark finner du under filmplakaten på filmens hovedside.

I forbindelse med kortfilmen Asylsøkere kan du snakke med elevene om vennskap. Hva kjennetegner en god venn? Hva legger barna i ordet? På nettsiden Min stemme finner du flere arbeidsoppgaver med kompetansemål knyttet til vennskap.

Når det gjelder spillefilmer for de yngste kan De tøffeste gutta være en fin film å vise i forbindelse med mobbing som tema. De tøffeste gutta er en actionfylt komedie og familiefilm om Modulf som blir dyppet i do og kastet i sølepytter. Den er basert på Arne Svingens barnebok fra 2003 med samme tittel, og filmen vant publikumsprisen på Barnerfilmfestivalen i Kristiansand i 2013.

Vi har også lagd et pedagogisk opplegg til spillefilmen Pippi Langstrømpe - Pippi flytter inn. Denne passer godt å vise for samtaler rundt mobbing, annerledeshet og inkludering. Trykk HER for undervisningsopplegg med kompetansemål.


Foto: Pippi Langstrømpe - Pippi flytter inn

5. - 7. trinn - kortfilmer: 

Bulle bare bor her
Varde*
Bawke
Der nede sørger de ikke
Emil og kaffikokaren
Beat-poetane
Det finnes noen som er mindre enn Anna*
Money back, Please

Money back, please er en film som tester seerens fordommer. Dette er en fin film å se som innfallsvinkel til samtaler og diskusjoner omkring fordommer og annerledeshet. Les mer om filmen og få undervisningsopplegg med oppgaver og kompetansemål HER.


Foto: Money back, Please

8. trinn og oppover - kortfilmer

Får me knude for dette?
Full kontroll
Jenny
Gloria
The Freak
Slåsskampen
Varde*
Snill
Asylsøkere
Digre Daier

Det pedagogiske opplegg til Full kontroll får du HER. Får me knude for dette passer godt å vise på videregående skole, og pedagogisk opplegg finner du HER

 

Spillefilmer som også kan vises i klasserommet for 8. trinn og oppover: 

Spillefilmer fra gamle dager:
Gategutter*
Toya*
Bobbys krig*
For Tors skyld*
Lars i porten

Spillefilmer fra 80-, 90- og 2000-tallet:
Piratene
Døden på Oslo S
*
Herman
Isslottet
Svampe
Søndagsengler
Maja Steinansikt*
Bare skyer beveger stjernene*
Glasskår*
Ikingut*
Sofies siste stikk*
Anita og meg*
Jørgen + Anne = Sant*
Et helt nytt liv
HOP*
Pitbullterje*
Lepel-koden

Husk at filmer merket med * har tilhørende filmstudieark. Lenken til filmstudieark finner du under filmplakaten på filmens hovedside.Tilbake til forsiden