Skolestart-filmer

Filmer om vennskap, inkludering og skolehverdag


Foto fra De tøffeste gutta, SF Norge

Bruk film i starten av skoleåret for å illustrere vennskap, inkludering eller skolehverdagen.

Film i skolen blir ofte forbundet med kosetime, eller som et avbrekk i undervisingen. Det kan selvfølgelig også film være. Men film i undervisningen kan være så mye mer enn lettbent underholdning.

Faktisk så tør vi i Filmrommet-redaksjonen påstå at de aller fleste kompetansemål kan belyses gjennom å vise film. Til og med såkalte underholdningsfilmer kan belyse viktige temaer hvis filmen settes i kontekst.

Film forteller blant annet historier som engasjerer og som kan skape debatt. De virkelig gode filmene kan kommentere sider ved tiden vi lever i, og dermed fungere som et glimrende pedagogisk verktøy når vanskelige tema skal diskuteres. 

Kortfilm perfekt for undervisning

Norsk kortfilm er i verdensklasse, og holder høy kvalitet. At filmens varighet også er godt under en skoletime, gjør at kortfilm er perfekt å vise i klasserommet. På Filmrommet finner du over 500 kortfilmer, mange av dem med tilrettelagte pedagogiske opplegg til. Det betyr at du som lærer får en "ferdig pakke" som gir tidsbesparelser i for- og etterarbeid. 

Vi har, i forbindelse med skolestart, samlet en rekke kortfilmer, spillefilmer og dokumentarer som kan passe å vise elevene nå i starten av skoleåret. Filmene har alle temaer som er lett gjenkjennelig, og belyser skolehverdagen både i inn- og utland. Flere av filmene har også pedagogiske opplegg, eller Filmstudieark. 

Her kan du blant annet vise film om å ikke klare å sitte stille (Maur i rompa), om Miriam som ikke klarer å si bokstaven S i den søte kortfilmen Hangman, eller du kan vise den prisvinnende filmen De tøffeste gutta basert på Arne Svingens bok med samme navn. 

Her finner du den fullstendige filmlistenTilbake til forsiden