Valentinsdagen 2017

Valentinsdagen markeres med filmliste som har forelskelsen og kjærligheten i fokus


Foto: Beats, Nordland kunst- og filmfagskole

I anledning årets Valentinsdag har vi samlet sammen filmer som har forelskelse og den store kjærligheten som tema.

Her kan du velge blant klissete og klassiske Hollywood rom-com filmer som for eksempel One dayHan er faktisk ikke interessert og ikke minst kinosuksessen Et helt halvt år. Merk deg at Et helt halvt år må på grunn av rettigheter tas ut av tjenesten 17. februar 2017. Heldigvis får vi akkurat nok tid til å la tårene trille i anledning årets Valentinsdag.

Skuespiller Ryan Gosling får også frem tårene i både Blue Valentine og Dagboken. Kanskje heller få frem smilet med en gammel norsk klassiker som Vi gifter oss eller Tre dalmatinere, en artig kortfilm om kjærligheten på landsbygda?

Regissør Woody Allen har lenge prøvd å tolke kjærligheten i mange av filmene hans. I Everyone says I love you prøver han igjen.

Eller hva med å se en litt annerledes tolkning av Det første møtet? Martins indre personligheter herjer mentalt når han drar på blind date i den Oscarnominerte studentfilmen Regjeringen Martin. Et annet "første møte" ser vi i  Beats, nok en prisbelønt kortfilm. Her viser man hvordan man kan være kreativ når såkalte venner presser og stenger inne en gutt og en jente på et soverom under et avslutningsparty på videregående. 

Andre norske romantiske komedier vi har trykket til vårt bryst er Mars og Venus, Kvinnen i mitt liv og ikke minst filmen om den første forelskelse i Jørgen+Anne=Sant. Med andre ord - her finner du noe for enhver smak:

 

               

               

               

              Tilbake til forsiden