Barnefilmfestivalen åpnet for 20. gang!

20-års jubileum for Norges viktigste filmfestival for barn og unge


Kronprinsesse Mette-Marit og Richard Storken aka Oskar Fjeldstad-Bergheim åpnet Barnefilmfestivalen med ett skikkelig ballongsmell for 20. gang. 

Kronprinsesse Mette-Marit fikk æren av å åpne Barnefilmfestivalen 2017. En festival som på 20 år har vokst til å bli et av landets største kulturarrangement for barn og unge. 

Det var den norskproduserte animasjonsfilmen Richard Storken som åpnet årets festival, og gutten som gir stemmen sin til hovedperson Richard, Oskar Fjeldstad-Bergheim, var også til stede ved åpningssermonien. 

Rundt 100 filmer skal vises under årets festival, og i løpet av festivalens 20-årige liv har over 300 000 mennesker sett film på festivalen. Kronprinsesse Mette-Marit er festivalens høye beskytter, og besøkte festivalen sist i 2005. 

På Filmrommet har du se flere filmer som har blitt vist under festivalen, og ikke minst har vunnet priser.

Reisa til Fjørkongens rike fikk publikumsprisen i 2014. Antboy 2 fikk samme pris i 2015, og De tøffeste gutta ble stemt fram av publikum til Dyreparkenprisen i 2013 samtidig som regissøren og produsenten delte prisen Ung filmskaper. Den danske filmen Drømmen om MGP-jr  var åpningsfilmen under festivalen i 2014.

 

 Tilbake til forsiden