Til info vedr. spørsmål om bruk av Filmrommet ved fjernundervisning:

I forbindelse med Corona-smitte og skoler som stenger:

Oppdatert 16.03.2020 kl 17:30

Med bakgrunn i den ekstraordinære situasjonen med stengte skoler og påfølgende behov for fjernundervisning, har vi nå tilrettelagt for et begrenset filmtilbud som også alle elever ved skoler som abonnerer på Filmrommet kan benytte seg av. Vi har da valgt ut noen filmer som egner seg for ulike fag og ulike trinn, samt valgt blant dem som har et undervisningsopplegg.

Dersom du som lærer/ underviser/ bibliotekar ønsker tilgang til Fjernundervisningstilbudet for dine elever, sender du e-post til post@norgesfilm.no og ber om tilgang. Du vil da få tilsendt brukernavn og passord og som du kan formidle dine elever sammen med lenke til filmen(e) du ønsker de skal se blant det begrensede utvalget.

Hvilke filmer som inngår i det begrensede utvalget finner du på Filmrommets startside under filmlistene "Fjernundervisning barneskolen/ungdomsskolen/VGS".

Tilgangen du får tilsendt har varighet mandag - fredag inneværende uke. Ønskes tilgang videre, sender du oss ny e-post med forespørsel. Dette kan mulig oppfattes tungvindt, men det gjøres av kontrollmessige hensyn for å forebygge misbruk og vi ber om forståelse for dette. Merk at dersom man ikke er innlogget, får man kun sett trailer (inntil 2 minutter) fra hver film i Filmrommet.

Vi håper du finner denne tilpassede løsningen nyttig. Er det ytterligere film(er) i Filmrommet du har et sterkt ønske om å få inkludert i dette Fjernundervisningstilbudet? Gi oss beskjed og vi vil forsøke å tilgjengeliggjøre den.

Vennligst ikke nøl med å kontakte oss dersom du har spørsmål eller innspill.

Vennlig hilsen Filmrommet-redaksjonen.

//

Oppdatert 16.03.2020 kl. 16:00

Med bakgrunn i den ekstraordinære situasjonen med stengte skoler og påfølgende behov for fjernundervisning, er vi nå i innspurten med teknisk og redaksjonell tilrettelegging av et begrenset filmtilbud som også alle elever ved skoler som abonnerer på Filmrommet kan benytte seg av. Vi har da valgt ut noen filmer som egner seg for ulike fag og ulike trinn, samt valgt blant dem som har et undervisningsopplegg. Fjernundervisningstilbudet vil bli gjort tilgjengelig i løpet av kvelden 16.mars og kommunisert på Filmrommet.

Dersom du som lærer/ underviser/ bibliotekar ønsker tilgang til Fjernundervisningstilbudet for dine elever, sender du e-post til post@norgesfilm.no og ber om tilgang. Du vil da få tilsendt brukernavn og passord og som du kan formidle dine elever sammen med lenke til filmen(e) du ønsker de skal se blant det begrensede utvalget. Tilgangen du får tilsendt har varighet mandag - fredag inneværende uke. Ønskes tilgang videre, sender du oss ny e-post med forespørsel. Dette kan mulig oppfattes tungvindt, men det gjøres av kontrollmessige hensyn for å forebygge misbruk og vi ber om forståelse for dette. Merk at dersom man ikke er innlogget, får man kun sett trailer (inntil 2 minutter) fra hver film i Filmrommet.

Vi håper du finner denne tilpassede løsningen nyttig. Er det ytterligere film(er) i Filmrommet du har et sterkt ønske om å få inkludert i dette Fjernundervisningstilbudet utover dem som gjøres tilgjengelig mandag 16.mars? Gi oss beskjed og vi vil forsøke å inkludere den.

Vennligst ikke nøl med å kontakte oss dersom du har spørsmål eller innspill.

Vennlig hilsen Filmrommet-redaksjonen.

Oppdatert 16.03.2020 kl. 12:00

Med bakgrunn i Corona-viruset, den ekstraordinære situasjonen med stengte skoler og påfølgende behov for fjernundervisning, kan vi nå bekrefte at vi snarlig kommer med et begrenset filmtilbud som også alle elever ved skoler som abonnerer på Filmrommet kan benytte seg av. Vi vil fokusere på å gjøre tilgjengelig et utvalg av filmer som egner seg for ulike fag og ulike trinn, samt primært velge filmer som har ferdig undervisningsopplegg.

Det vil oppgis en egen innlogging for dette ekstraordinære filmtilbudet og som lærer/underviser/skolebibliotekar vil kunne formidle til sine elever sammen med lenke til filmen(e) du ønsker de skal se.

Teknisk team og redaksjon jobber intensivt for å få løsningen klar snarest mulig. Oppdatering om filmtilbudet og praktiske forhold kommuniseres på Filmrommet kl. 16:00 i dag mandag 16. mars. 

Vennlig hilsen Filmrommet-redaksjonen.

Oppdatert 13.03.2020 kl. 16:20

På bakgrunn av den ekstraordinære Coronavirus-situasjonen og pålegget om stenging av skoler, jobber både teknisk og redaksjonelt team i Filmrommet iherdig med mulighet for at vi kan tilby et ekstraordinært, begrenset filmtilbud som kan brukes for elevene hjemmefra. Oppdatert status publiseres mandag 16. mars kl. 12:00.

Oppdatert 13.03.2020 kl. 13:30

På bakgrunn av den ekstraordinære Coronavirus-situasjonen og pågående pålegg om stenging av skoler, undersøker vi imidlertid om der er rettighetsmessig og teknisk realistiske muligheter for rask tilrettelegging av et begrenset filmtilbud som kan brukes hjemmefra. Et slikt tilbud vil i så fall kommuniseres godt synlig på Start-siden av Filmrommet.

Oppdatert 12.03.2020 kl. 15:30

Vi har dessverre ikke mulighet til å la skoler dele sin innloggingsinformasjon for Filmrommet til sine elever ved ønske om fjernundervisning. Dette vil stride med betingelser i våre rettighetsavtaler og som også er reflektert i Filmrommet-avtalen din virksomhet har med oss. Vi beklager dette, men ber om forståelse for at vi respekterer rettighetshavernes interesser. 

 

 

 

 

 



Tilbake til forsiden