Nosferatu

Nosferatu
Anbefalt aldersgrense 15 år
Nosferatu - eine Symphonie des Grauens er den første filmatiseringen av Bram Stokers historie om Dracula fra 1897. Mange mener at den også er den beste.

Ingen andre enn Murnau har fått frem den barokke groteskheten og den såre undergangsstemningen som ligger i Dracula.

I Murnaus film forlater den nygifte Hutter (Harker) hustruen Ellen (Mary) for å reise til de karpatiske fjellene og avslutte en forretningsavtale med den mystiske greven Orlok (Dracula). Det mangler ikke på illevarslende tegn og advarsler, men Hutter er en pliktoppfyllende kar som ikke lar litt landsens overtro komme i veien for sitt arbeide. Dessverre viser det seg at greven lever opp til de fleste mytene og vel så det.

Nosferatu er et skrekkromantisk mesterverk, preget av dyp melankoli. Filmens undertittel er talende - det er virkelig snakk om en gruens symfoni. Max Schreck som den ikke-døde Nosferatu gjør også den, etter manges mening, beste vampyr i filmens historie. NB! STUMFILM M/MUSIKK OG MED ENGELSKE MELLOMTEKSTER.


Ansvarlig distributør:
Norgesfilm AS

Denne filmen kan benyttes til PRIVAT VISNING SAMT VISNING I INSTITUSJONER OG ORGANISASJONER, herunder visning i undervisning og i bibliotek. Det er forbudt å vise filmen i all annen offentlig sammenheng. Enhver form for kopiering av filmen er forbudt. Ulovlig kopiering av film eller musikk og all uautorisert bruk av filmen er straffbart og vil føre til krav om erstatning.

Medietilsynet
Tono
Musikken er gjengitt i henhold til avtale med TONO/NBC.