Murderball

Murderball
Anbefalt aldersgrense 12 år
MURDERBALL er en utrolig engasjerende dokumentar om familie, hevn, ære, sex (ja de kan) og kjærlighetens triumf over tapet. Men mest av alt er det en film om å reise seg, selv etter at livsgleden – og ryggraden – har blitt knust.

MURDERBALL er en film om tøffe, svært konkurransedrevne rugbyspillere. Rugbyspillere i rullestol. Det være seg på grunn av en bilulykke, slåsskamp, skuddskade, eller hissig bakterie, disse mennene ble tvunget til å leve sitt liv sittende. I sin egen versjon av denne nærkontaktsporten, slår de gørra ut av hverandre i spesiallagde, gladiatorlignende rullestoler. Fra treningsstudioene hjemme i Amerika til den Olympiske arena i Athen, Murderball forteller historien om en gruppe idrettsmenn i verdensklassen, ulik noen som tidligere er vist på film. I tillegg til å knuse stoler, vil den knuse hver stereotype forestilling du noensinne har hatt om ”krøplinger”.

Nominert til Oscar for Beste dokumentar 2006. Vant Publikumsprisen og Special Jury Prize på Sundance Film Festival 2005.

Ansvarlig distributør:
Norgesfilm AS

Denne filmen kan benyttes til PRIVAT VISNING SAMT VISNING I INSTITUSJONER OG ORGANISASJONER, herunder visning i undervisning og i bibliotek. Det er forbudt å vise filmen i all annen offentlig sammenheng. Enhver form for kopiering av filmen er forbudt. Ulovlig kopiering av film eller musikk og all uautorisert bruk av filmen er straffbart og vil føre til krav om erstatning.

Medietilsynet
Tono
Musikken er gjengitt i henhold til avtale med TONO/NBC.