Crumb

Crumb
Anbefalt aldersgrense 18 år
Terry Zwigoffs (Ghost World og Bad Santa) dokumentar om den sære og geniale Robert Crumb. Tegneserieskaperen har blitt kalt pervers, umoden og kvinnefiendtlig. Crumb selv har alltid forsøkt å dempe oppmerksomheten rundt seg selv: "It's only lines on paper, folks!"

Robert Crumb blir ofte kreditert for å ha laget den første undergrunnstegneserien "Zap Comix". Crumb er en herre med hatt som foretrekker musikk fra gamle 78-plater.
Gjennom sine til tider bitre og svarte tegneserier satte han den dysfunksjonelle familien i fokus før ordet en gang var oppfunnet. Robert Crumb er kanskje mest kjent for å ha skapt tegneserien " Fritz the Cat". Han har også tegnet coveret til Janis Joplins "Cheap Thrills".

Terry Zwigoff har laget denne fascinerende dokumentarfilmen om Robert Crumb. Crumb har, gjennom en karriere som spenner over førti år, i full offentlighet beskrevet sine fobier, fordommer og fetisjer på en uredd og direkte måte. Det er slik legender blir skapt. NB! ENGELSK TALE, UTEKSTET.


Vant både Grand Jury Prize og Cinematography Award ved Sundance Film Festival, 1995.

Ansvarlig distributør:
Norgesfilm AS

Denne filmen kan benyttes til PRIVAT VISNING SAMT VISNING I INSTITUSJONER OG ORGANISASJONER, herunder visning i undervisning og i bibliotek. Det er forbudt å vise filmen i all annen offentlig sammenheng. Enhver form for kopiering av filmen er forbudt. Ulovlig kopiering av film eller musikk og all uautorisert bruk av filmen er straffbart og vil føre til krav om erstatning.

Medietilsynet
105055

Tono
Musikken er gjengitt i henhold til avtale med TONO/NBC.