Wonderful Horrible Life of Leni Riefenstahl, Del 1

Wonderful Horrible Life of Leni Riefenstahl, Del 1
Anbefalt aldersgrense 6 år
Dette er historien om kvinnen som kanskje er best kjent som Hitlers filmskaper. Leni Riefenstahl har i den senere tid likevel blitt anerkjent som en av de største kvinnelige filmskaperne noensinne. I dokumentaren kommenterer hun sin egen fortid for første gang på film. Hun meldte seg aldri inn i nazistpartiet, men lagde likevel en av de største, og kanskje mest effektive propagandafilmene noensinne. Etter krigen har hun forsøkt å tone ned og komme seg bort fra assosiasjonene med det tredje riket. Hennes personlige forhold til Hitler blir også undersøkt.

Filmen forsøker også å gi et bilde av Riefenstahls utvikling opp til da denne dokumentaren ble laget, og det er et fascinerende bilde vi får se. Hun døde 101 år gammel i 2003. Filmen er i to deler, dette er Del 1. NB! ENGELSK/TYSK TALE, TEKSTET PÅ ENGELSK.

Vant International Emmy Awards, i kategorien Arts Documentary, 1993.

Ansvarlig distributør:
Norgesfilm AS

Denne filmen kan benyttes til PRIVAT VISNING SAMT VISNING I INSTITUSJONER OG ORGANISASJONER, herunder visning i undervisning og i bibliotek. Det er forbudt å vise filmen i all annen offentlig sammenheng. Enhver form for kopiering av filmen er forbudt. Ulovlig kopiering av film eller musikk og all uautorisert bruk av filmen er straffbart og vil føre til krav om erstatning.

Medietilsynet
105079

Tono
Musikken er gjengitt i henhold til avtale med TONO/NBC.