Election

Election
Anbefalt aldersgrense 15 år
Tiden har kommet for et maktskifte i Wo Shing Society – den eldste av Hong Kongs triader. Begge kandidatene Lok og Bid D er bitre rivaler hva angår kontrollen over den organiserte kriminaliteten i byen. Lok er de eldstes favoritt; en mann med tradisjoner og disiplin. Men den uberegnelige nykomlingen Big D tenker ikke å la noen komme i veien for hans planer. Den voldsomme maktkampen deler triaden i to, og situasjonen blir enda mer desperat.
Den kinesiske triaden ble grunnlagt allerede på 1600-tallet og er en av verdens eldste og mest hemmelighetsfulle kriminelle organisasjoner.

Tarantinofavoritten Election er en rå og realistisk skildring av det tradisjonstunge forbrytersyndikatets møte med et moderne og korrupt samhold der raske penger styrer og der gamle ritualer og blodsbånd ikke lengere betyr noe.

Nominert til Gullpalmen i Cannes, 2005. Vant 4 Hong Kong Film Awards(Hong Kongs Oscar), 2006.

Ansvarlig distributør:
Norgesfilm AS

Denne filmen kan benyttes til PRIVAT VISNING SAMT VISNING I INSTITUSJONER OG ORGANISASJONER, herunder visning i undervisning og i bibliotek. Det er forbudt å vise filmen i all annen offentlig sammenheng. Enhver form for kopiering av filmen er forbudt. Ulovlig kopiering av film eller musikk og all uautorisert bruk av filmen er straffbart og vil føre til krav om erstatning.

Medietilsynet
122216

Tono
Musikken er gjengitt i henhold til avtale med TONO/NBC.