Maria Larssons evige øyeblikk

Maria Larssons evige øyeblikk
Anbefalt aldersgrense 12 år
Sverige på begynnelsen av 1900-tallet – en tid med stor sosial forandring og urolighet, krig og fattigdom. Arbeiderklassekvinnen Maria vinner et kamera i et lotteri, og bestemmer seg for å beholde det – noe som forandrer hele hennes liv. Marias og familiens hverdag er fylt av problemer med å skaffe mat. Men om natten, når Sigfrid, Marias alkoholiserte skjørtejeger av en ektemann, sover ut rusen og de sju barna er lagt i sovesofaer og kommodeskuffer, fremkaller hun bildene sine på kjøkkenet. Slik skildrer hun nåtiden hun lever i. Gjennom kameraet ser Maria verden med nye øyne, og kameraet bringer den sjarmerende fotografen “Piff Paff Puff” inn i hennes liv. Han ser og bekrefter Maria som den vakre og begavede kvinnen hun er. Maria får en mulig åpning til frihet og selvstendighet, kanskje til og med et nytt liv. Det gir henne ikke bare en ny styrke, men vekker også en lengsel i henne som Sigfrid ikke kan kontrollere…

Maria Larssons evige øyeblikk skildrer en stor og engasjerende kvinneskjebne. Det er en krønike om mennesker som viser en imponerende evne til å overleve og finne livsglede gjennom uendelig oppfinnsomhet. Filmen bygger på en sann historie.

Nominert til Golden Globe for Beste utenlandske film, 2009. Vant hele 6 Guldbagger (Sveriges Oscar), bl.a Beste film, 2009.

Ansvarlig distributør:
Sandrew Metronome Distribution A/S

Denne filmen kan benyttes til PRIVAT VISNING SAMT VISNING I INSTITUSJONER OG ORGANISASJONER, herunder visning i undervisning og i bibliotek. Det er forbudt å vise filmen i all annen offentlig sammenheng. Enhver form for kopiering av filmen er forbudt. Ulovlig kopiering av film eller musikk og all uautorisert bruk av filmen er straffbart og vil føre til krav om erstatning.

Medietilsynet
135380

Tono
Musikken er gjengitt i henhold til avtale med TONO/NBC.