A History of Violence

A History of Violence
Anbefalt aldersgrense 15 år
History of Violence er den kanadiske filmskaperens kommentar til den amerikanske voldskulturen.

Viggo Mortensen spiller familiefaren og caféinnehaveren Tom som over natten, og til sin egen forargelse, blir nasjonalhelt etter at han alene overmanner to hensynsløse ranere. Han vil leve i fred, men får i stedet et innpåslitent besøk av en gangster fra Philadelphia. Den fremmede mener å kjenne Tom fra før under navnet Joey, og minner ham om de gode gamle dagene i Philly.

Den ellers så eksperimentelt anlagte David Cronenberg har denne gangen laget en overraskende konvensjonell film om en klassisk amerikansk kjernefamilie, som mot sin vilje blir trukket ut av sin trygge og perfekte tilværelse og konfrontert med verdens mer grusomme sider.

Ansvarlig distributør:
SF Norge

Denne filmen kan benyttes til PRIVAT VISNING SAMT VISNING I INSTITUSJONER OG ORGANISASJONER, herunder visning i undervisning og i bibliotek. Det er forbudt å vise filmen i all annen offentlig sammenheng. Enhver form for kopiering av filmen er forbudt. Ulovlig kopiering av film eller musikk og all uautorisert bruk av filmen er straffbart og vil føre til krav om erstatning.

Medietilsynet
67438

Tono
Musikken er gjengitt i henhold til avtale med TONO/NBC.