Benda Bilili!

Benda Bilili!
Passer for alle aldre
Staff Benda Bilili er et musikkfenomen som i likhet med cubanske Buena Vista Social Club spres i verden fordi de bokstavelig talt plukkes opp fra gaten og løftes frem av forbipasserende med teft.

Dette er et unikt dokument om en gjeng gatemusikere fra Kongo, som trosset handikap og kummerlige kår, og ble en hit på fjorårets musikkfestivaler. Filmen følger gruppen på en kronglete reise, fra de øvde under åpen himmel i Kinshasa og frem mot CD-utgivelse og verdensomspennende turné. Papa Ricky er gatebarnas far og bandets pådriver. Han er som flere andre i bandet den fødte kongolesiske stjerne – en krøpling bevæpnet med talent og optimisme. Når dokumentaristene Renaud Barret og Florent de la Tullaye introduserer virtuosen Roger for Papa Ricky, skaper de musikalsk historie. "I'll do great things with this instrument", sier guttungen. Instrumentet han refererer til er en simpel versjon av en afrikansk banjo – en blikkboks festet til en pinne ved hjelp av et fiskesnøre. Filmen slutter med klipp fra en heidundrende konsert under Oslo World Music Festival!

Ansvarlig distributør:
SF Norge

Denne filmen kan benyttes til PRIVAT VISNING SAMT VISNING I INSTITUSJONER OG ORGANISASJONER, herunder visning i undervisning og i bibliotek. Det er forbudt å vise filmen i all annen offentlig sammenheng. Enhver form for kopiering av filmen er forbudt. Ulovlig kopiering av film eller musikk og all uautorisert bruk av filmen er straffbart og vil føre til krav om erstatning.

Medietilsynet
Tono
Musikken er gjengitt i henhold til avtale med TONO/NBC.