Intet nytt fra Vestfronten

Intet nytt fra Vestfronten
Anbefalt aldersgrense 15 år
Tyskland 1914. Første verdenskrig har begynt. Beruset av naive drømmer om ære og heltedåd ankommer unge menn til vestfronten - helvetes forgård. En krig som skulle gjøre gutter til menn. Og menn til dekorerte helter. Men virkeligheten slår tilbake med full kraft, midt i den brennende slagmarken mellom endeløse skyttergraver.

Intet nytt fra Vestfronten ansees av mange for å være en av verdens fremste krigsskildringer. Aldri før hadde noen våget å skildre krigens lidelser så nakent og kompromissløst. Forfatteren Remarque ble utvist fra sitt hjemland Tyskland når den kontroversielle boken kom ut. Den prisbelønte filmatiseringen av Oscar-vinner Delbert Mann, regnes for å være en av de beste filmene om første verdenskrig.

Ansvarlig distributør:
Norgesfilm AS

Denne filmen kan benyttes til PRIVAT VISNING SAMT VISNING I INSTITUSJONER OG ORGANISASJONER, herunder visning i undervisning og i bibliotek. Det er forbudt å vise filmen i all annen offentlig sammenheng. Enhver form for kopiering av filmen er forbudt. Ulovlig kopiering av film eller musikk og all uautorisert bruk av filmen er straffbart og vil føre til krav om erstatning.

Medietilsynet
18634

Tono
Musikken er gjengitt i henhold til avtale med TONO/NBC.