Maritime Kvinner

Maritime Kvinner
Passer for alle aldre
I denne filmen møter programleder Hanne Krogh en rekke av sjøens kvinner. Fra vikingkvinnen fram til verdens første og eneste u-båtkaptein som er norsk. Vi møter blant andre; Jenny Kristiansen og Martha Strømmen som var salongpiker i et mannsdominert miljø, Bjørg Schinborg - en av de første som seilte ut som telegrafist og Inge Høy forteller om sin mor som var gift med seilskuteskipper Christian Høy. Sist men ikke minst treffer du kystkjerringen Ingeborg Richardsen som forteller om den daglige kampen for tilværelsen.

Filmen viser at maritime kvinners innsats både hjemme og ute gjennom alle tider er en viktig årsak til at Norge i dag er ledende innen likestilling og et moderne velferdssamfunn.

Ansvarlig distributør:
Norgesfilm AS

Denne filmen kan benyttes til PRIVAT VISNING SAMT VISNING I INSTITUSJONER OG ORGANISASJONER, herunder visning i undervisning og i bibliotek. Det er forbudt å vise filmen i all annen offentlig sammenheng. Enhver form for kopiering av filmen er forbudt. Ulovlig kopiering av film eller musikk og all uautorisert bruk av filmen er straffbart og vil føre til krav om erstatning.

Medietilsynet
179803

Tono
Musikken er gjengitt i henhold til avtale med TONO/NBC.