Piano

Piano
Anbefalt aldersgrense 15 år
Piano er historien om Ada (Hunter), en stum (men ikke døv) skotsk kvinne som på slutten av 1800-tallet ankommer New Zealand sammen med sin datter (Paguin) og sitt elskede piano, for å gifte seg med Stewart (Neill), en kinnskjegget bonde hun aldri har sett. Da han nekter å frakte pianoet hennes til gården, inngår Ada en avtale med en analfabet, en tatovert nabo (Keitel) som har valgt å leve som maori. Ved å gi ham pianotimer kan hun kjøpe tilbake pianoet sitt tangent for tangent.

Med The Piano slo den New Zealandske regissøren Jane Campion for alvor gjennom på den internasjonale arenaen, og vant som første kvinnelige regissør Gullpalmen i Cannes i 1993.

Ansvarlig distributør:
Norgesfilm AS

Denne filmen kan benyttes til PRIVAT VISNING SAMT VISNING I INSTITUSJONER OG ORGANISASJONER, herunder visning i undervisning og i bibliotek. Det er forbudt å vise filmen i all annen offentlig sammenheng. Enhver form for kopiering av filmen er forbudt. Ulovlig kopiering av film eller musikk og all uautorisert bruk av filmen er straffbart og vil føre til krav om erstatning.

Medietilsynet
185021

Tono
Musikken er gjengitt i henhold til avtale med TONO/NBC.