Antisemittismens Historie

Antisemittismens Historie
Anbefalt aldersgrense 12 år
Antisemittismens historie og forfølgelsene har røtter tilbake til Jesu tid. Filmen skildrer på en pedagogisk måte jødedommen gjennom historien, frem til dagens situasjon der nynazismen har blomstret opp på ny. Jøder henges ut på YouTube og i andre sosiale medier med navn og bilde. Synagoger blir satt i brann. Hatet mot jøder vokser, og fornektelsen av Holocaust får sterkere feste i befolkningen.

Sammen med professor Ulf Zander følger vi hendelsene som preger vår historie og viser hvordan antisemittisme fungerer. Historien viser også at når antisemittiske holdninger får fritt spillerom, kan konsekvensene bli fatale. Det er på høy tid at antisemittismen en gang for alle blir plassert der det hører hjemme; i fortiden.
Pedagogisk opplegg fra Kunskap & Upplevelse
Ansvarlig distributør:
Norgesfilm AS

Denne filmen kan benyttes til PRIVAT VISNING SAMT VISNING I INSTITUSJONER OG ORGANISASJONER, herunder visning i undervisning og i bibliotek. Det er forbudt å vise filmen i all annen offentlig sammenheng. Enhver form for kopiering av filmen er forbudt. Ulovlig kopiering av film eller musikk og all uautorisert bruk av filmen er straffbart og vil føre til krav om erstatning.

Medietilsynet
Tono
Musikken er gjengitt i henhold til avtale med TONO/NBC.