100 ting

100 ting
Anbefalt aldersgrense 9 år
Her finner du interaktive oppgaver til et klipp fra filmen 100 ting. La elevene sette seg inn i og reflektere over sine egne digitale fotspor, og hvordan teknologien påvirker oss.
100 ting er en morsom tysk film som stiller spørsmål om forbrukersamfunnet, hvordan man kan bli lykkelig og hva som egentlig betyr noe her i livet. I dette klippet prøver den amerikanske IT-millionæren David Zuckerman, å overtale app-utvikleren Paul til å bli med han til USA.

Oppgavene passer å bruke i Samfunnsfag og Religion og etikk for elever på ungdomsskolen og vgs. Etter at du har logget inn på Filmrommet kan du enkelt dele oppgaven med elevene dine. Trykk på delingsikonet og send lenka til elevene i klassen din.

Tema: Forbruk, bærekraftig, lykke, skjermbruk.

Relevante kompetansemål:

Samfunnsfag 10. trinn
- utforske korleis teknologi har vore og framleis er ein endringsfaktor, og drøfte innverknaden teknologien har hatt og har på enkeltmenneske, samfunn og natur
- utforske og reflektere over eigne digitale spor og høvet til å få sletta spora og å verne om retten ein sjølv og andre har til privatliv, personvern og opphavsrett

Religion og etikk Vg3
utforske og reflektere over eksistensielle spørsmål og svar
Se hele 100 ting her
Ansvarlig distributør:
Norgesfilm AS

Denne filmen kan benyttes til PRIVAT VISNING SAMT VISNING I INSTITUSJONER OG ORGANISASJONER, herunder visning i undervisning og i bibliotek. Det er forbudt å vise filmen i all annen offentlig sammenheng. Enhver form for kopiering av filmen er forbudt. Ulovlig kopiering av film eller musikk og all uautorisert bruk av filmen er straffbart og vil føre til krav om erstatning.

Medietilsynet
Tono
Musikken er gjengitt i henhold til avtale med TONO/NBC.