Grønt hydrogen – er det fremtidens energibærer?

Grønt hydrogen – er det fremtidens energibærer?

Grønt hydrogen – er det fremtidens energibærer?
Passer for alle aldre
Tenk om de eneste avgassene våre biler slapp ut var noen dråper vann, hvis bonden kunne gjødsle åkrene sine på en klimasmart måte eller hvis jernverket kunne produsere stål uten å brenne ild med kull? Er dette bare uklare drømmer eller kan de bli virkelighet?
Mange land og bedrifter jobber nå med å produsere grønt hydrogen som energibærer som løsningen på å kunne redusere eller kanskje til og med kvitte seg med bruken av fossilt brensel. Grønt hydrogen kan på alvor bidra til klimaendringer på en avgjørende måte og kan bidra til å nå EUs ambisjon om å ha et klimanøytralt Europa-år 2050.
Men hvor langt har planleggingen og utviklingen kommet og er det noen fordeler og ulemper? For at alle ligningene skal gå sammen og grønt hydrogen skal bli en realitet, kreves det mengder fornybar energi. Den må komme fra fossilfrie og fornybare energikilder som vind, sol eller vannkraft.
Her skal vi se nærmere på denne spennende utviklingen av hva som kan bli fremtidens energibærer.
Undervisningsopplegg (svensk)
Ansvarlig distributør:
Norgesfilm AS

Denne filmen kan benyttes til PRIVAT VISNING SAMT VISNING I INSTITUSJONER OG ORGANISASJONER, herunder visning i undervisning og i bibliotek. Det er forbudt å vise filmen i all annen offentlig sammenheng. Enhver form for kopiering av filmen er forbudt. Ulovlig kopiering av film eller musikk og all uautorisert bruk av filmen er straffbart og vil føre til krav om erstatning.

Medietilsynet
Tono
Musikken er gjengitt i henhold til avtale med TONO/NBC.