Shine

Shine

Shine
Anbefalt aldersgrense 12 år
En søkkvåt mann søker tilflukt i en restaurant. Personalet har vansker med å forstå ham, og han er åpenbart forstyrret. Mannen heter David Helfgott, og han er en fremragende konsertpianist som ble spådd en lys fremtid. Da han var liten, ble han kalt et vidunderbarn, og han kunne spille som ingen andre. Men hans dominerende far traumatiserte ham, og det resulterte i psykiske problemer. Resten av livet var en kamp for å gjenfinne sitt indre geni. Shine er basert på den sanne historien om David Helfgott sitt liv.

Filmen fikk syv Oscar-nominasjoner, og Geoffrey Rush vant en Oscar for beste mannlige hovedrolle for sitt portrett av Helfgott.

Ansvarlig distributør:
Norgesfilm AS

Denne filmen kan benyttes til PRIVAT VISNING SAMT VISNING I INSTITUSJONER OG ORGANISASJONER, herunder visning i undervisning og i bibliotek. Det er forbudt å vise filmen i all annen offentlig sammenheng. Enhver form for kopiering av filmen er forbudt. Ulovlig kopiering av film eller musikk og all uautorisert bruk av filmen er straffbart og vil føre til krav om erstatning.

Medietilsynet
Tono
Musikken er gjengitt i henhold til avtale med TONO/NBC.