Verdens 7 nye underverk - Taj Mahal

Verdens 7 nye underverk - Taj Mahal

Verdens 7 nye underverk - Taj Mahal
Anbefalt aldersgrense 6 år
Verdens syv underverker, også kjent som antikkens syv underverker, er en liste fra antikken over bygningene som ble ansett for å representere menneskets største prestasjoner på den tiden. Av de syv underverkene var to i det som nå er Hellas, to i Egypt, to i Tyrkia og ett i Irak. Det eneste som har overlevd til i dag er Keopspyramiden, som også ble bygget først. De syv underverkene var: Keopspyramiden, Babylons hengende hager, Artemis-tempelet i Efesos, Zevsstatuen ved Olympia, mausoleet ved Halikarnassus, Rhodos-kolossen og fyrtårnet ved Pharos.

The New Seven Wonders of the World er en moderne oppdatering av konseptet til de gamle syv underverkene organisert av den private Sveits-baserte organisasjonen New 7 wonders of the world. Hvem som helst kunne delta og 100 millioner mennesker stemte på en liste som ble annonsert 7. juli 2007 i Lisboa.

Nå kan du se en kortfilm om hvert av underverkene i denne serien hvor du får vite litt mer om hvert verk.

Ansvarlig distributør:
Norgesfilm AS

Denne filmen kan KUN BENYTTES I INSTITUSJONER OG ORGANISASJONER, herunder undervisning og i bibliotek. Det er forbudt å vise filmen i all annen offentlig sammenheng. Denne filmen kan ikke brukes til privat visning. Envher form for kopiering av filmen er forbudt. Ulovlig kopiering av film eller musikk og all uatorisert bruk av filmen er straffbart og vil føre til krav om erstatning.

Medietilsynet
Tono
Musikken er gjengitt i henhold til avtale med TONO/NBC.