Jenny

Jenny

Jenny
Anbefalt aldersgrense 12 år
Jenny er 14 år og går på en ungdomsskole i utkanten av Oslo. Hun er ikke en del av gjengen, og føler seg ensom. Med den ensommes utenfra-blikk observerer hun hvordan de andre ungdommene sjekker og flørter med hverandre – leker hun aldri får ta del i. En kveld ser hun noe som ikke var ment for hennes øyne, utført av gjengens kjekkeste gutt, som Jenny er avstandsforelsket i. Da ser hun sitt snitt til å forstyrre maktbalansen mellom dem. Et intenst drama om å være ung, usett og ukysset.

Filmanmelder Kjetil Lismoen sier blant annet dette om denne filmen: ”Jenny er en film jeg ikke har sett før i norsk film. Søderlind utforsker en form for poetisk realisme som aldri har hatt gode vekstvilkår her hjemme”.

Filmen vant TERJE VIGEN-PRISEN på Korfilmfestivalen i Grimstad 2011.

Ansvarlig distributør:
Norgesfilm AS

Denne filmen kan benyttes til PRIVAT VISNING SAMT VISNING I INSTITUSJONER OG ORGANISASJONER, herunder visning i undervisning og i bibliotek. Det er forbudt å vise filmen i all annen offentlig sammenheng. Enhver form for kopiering av filmen er forbudt. Ulovlig kopiering av film eller musikk og all uautorisert bruk av filmen er straffbart og vil føre til krav om erstatning.

Medietilsynet
Tono
Musikken er gjengitt i henhold til avtale med TONO/NBC.