Ung flukt

Ung flukt
Anbefalt aldersgrense 12 år
Filmen er laget av Norges første kvinnelige regissør, Edith Carlmar. Det er et intenst sommereventyr om ungdom på forbudte veier, om ung kjærlighet og erotisk lengsel.

Den prektige studenten Anders og den skakkjørte ungjenta Gerd flykter fra hverdagen til et nedlagt småbruk. Anders er oppriktig glad i Gerd og vil ha henne vekk fra byen og fra gjengen hennes. På småbruket vil han lære henne gleden ved å leve et enkelt liv nær naturen. De lever en stund av luft og kjærlighet, inntil en farende fant og tidligere straffange dukker opp i idyllen. Gerd føler seg halvveis tiltrukket av den mer voksne nykommeren, og hun bestemmer seg for å bruke ham til å komme vekk fra Anders.

Dette var Liv Ullmanns første hovedrolle på film, og den siste filmen som Edith Carlmar regisserte.

Ansvarlig distributør:
Norgesfilm AS

Denne filmen kan benyttes til PRIVAT VISNING SAMT VISNING I INSTITUSJONER OG ORGANISASJONER, herunder visning i undervisning og i bibliotek. Det er forbudt å vise filmen i all annen offentlig sammenheng. Enhver form for kopiering av filmen er forbudt. Ulovlig kopiering av film eller musikk og all uautorisert bruk av filmen er straffbart og vil føre til krav om erstatning.

Medietilsynet
Tono
Musikken er gjengitt i henhold til avtale med TONO/NBC.