Der Untergang

Der  Untergang
Anbefalt aldersgrense 15 år
Der Untergang skildrer de siste ukene i Adolf Hitlers (Bruno Ganz) liv, sett fra sekretæren Traudl Junges (Alexandra Maria Lara) synsvinkel.

Tyskland er i oppløsning og det tredje rikets nederlag synes uunngåelig. Hitler har sammen med sine nærmeste, deriblant sin kone Eva Braun (Juliane Köhler) og familien Goebbles (Ulrich Matthes og Corinna Harfouch), forskanset seg i førerbunkeren i det sentrale Berlin, der de avventer sin skjebne. De allierte nærmer seg raskt Berlins porter, og Hitlers skiftende sinnstilstand blir verre og verre i takt med krigens utvikling.

Filmen tegner et bilde av en desillusjonert Hitler med en ekstrem angst for konspirasjoner og et voldsomt hat mot jødene, men vi får også se en hittil ukjent Hitler med mer humane sider.

Nominert til Oscar for Beste utenlandske film, 2004. Vant Amanda for Beste utenlandske film, 2005.


FilmstudiearkAnsvarlig distributør:
Sandrew Metronome Distribution A/S

Denne filmen kan benyttes til PRIVAT VISNING SAMT VISNING I INSTITUSJONER OG ORGANISASJONER, herunder visning i undervisning og i bibliotek. Det er forbudt å vise filmen i all annen offentlig sammenheng. Enhver form for kopiering av filmen er forbudt. Ulovlig kopiering av film eller musikk og all uautorisert bruk av filmen er straffbart og vil føre til krav om erstatning.

Medietilsynet
57950

Tono
Musikken er gjengitt i henhold til avtale med TONO/NBC.