Giant Buddhas, The

Giant Buddhas, The
Anbefalt aldersgrense 6 år
I februar 2001 ødela Taliban to Buddha-statuer som var hugd ut i berget ved Bamian i Afghanistan. Kolosstatuene på 36 og 53 meter, som sto på FNs liste over verneverdig kunst var av stor verdi. Den eldste av dem stammet fra år 507. Når man tenker på hva Muhammed-karikaturene forårsaket så har dette fått foregå ganske fredelig. Frei har laget en film om hendelsene og prøvd å forklare hva som skjedde, og utforsker også den funksjonen monumenter kan ha i folks liv. NB! ARABISK/ENGELSK TALE, TEKSTET PÅ ENGELSK.

Nominert til Grand Jury Prize ved Sundance Film Festival og Swiss Film Prize (Sveits sitt svar på Oscar)som Beste dokumentar, i 2006.

Ansvarlig distributør:
Norgesfilm AS

Denne filmen kan benyttes til PRIVAT VISNING SAMT VISNING I INSTITUSJONER OG ORGANISASJONER, herunder visning i undervisning og i bibliotek. Det er forbudt å vise filmen i all annen offentlig sammenheng. Enhver form for kopiering av filmen er forbudt. Ulovlig kopiering av film eller musikk og all uautorisert bruk av filmen er straffbart og vil føre til krav om erstatning.

Medietilsynet
105073

Tono
Musikken er gjengitt i henhold til avtale med TONO/NBC.