Celluloid Closet, The

Celluloid Closet, The
Anbefalt aldersgrense 15 år
Dokumentar om filmens fremstilling av homofili gjennom tidene. The Celluloid Closet er filmversjonen av Vito Russo's berømte bok, ved samme navn. Filmskaperne Rob Epstein og Jeffrey Friedman har tidligere vunnet Oscar for filmen Common Threads: Stories From The Quilt. I denne dokumentaren går de løs på seksuelle myter og ser på hvordan vår holding til homofili og kjønnsroller har forandret seg gjennom det 19. århundre. Vi får se filmklipp fra over 100 Hollywood produksjoner og intervjuer med menneskene både foran og bak kameraet; Tom Hanks, Shirley Maclaine, Susan Sarandon, Whoopi Goldberg, Tony Curtis og Gore Vidal for å nevne noen. Du vil bli forbauset, overrasket, underholdt og foruroliget.

Vant TEDDY-prisen på filmfestivalen i Berlin, 1996. Nominert til 5 EMMY-priser, 1996.Vant Ytringfrihetpris og nominert til Grand Jury Prize på Sundance Film Festival, 1996.

Ansvarlig distributør:
Norgesfilm AS

Denne filmen kan benyttes til PRIVAT VISNING SAMT VISNING I INSTITUSJONER OG ORGANISASJONER, herunder visning i undervisning og i bibliotek. Det er forbudt å vise filmen i all annen offentlig sammenheng. Enhver form for kopiering av filmen er forbudt. Ulovlig kopiering av film eller musikk og all uautorisert bruk av filmen er straffbart og vil føre til krav om erstatning.

Medietilsynet
105054

Tono
Musikken er gjengitt i henhold til avtale med TONO/NBC.