Himmelen bak huset

Himmelen bak huset

Himmelen bak huset
Anbefalt aldersgrense 9 år
Steffan Strandberg er regissør på filmatiseringen av Gaute Heivolls barnebok. Han har tidligere regissert dokumentarer for TV og kino.

Himmelen bak huset er en novellefilm om 6 år gamle Jon. Mammaen til Jon er død. Likevel kommer hun alltid og sier god natt når Jon skal sove. Men en kveld kommer hun ikke. Jon blir redd og får ikke sove. Heldigvis får pappa en lur idé. Han binder en lang, rød tråd rundt stortåen sin, så Jon bare kan nappe i tråden om han blir redd. Litt utpå natta bråvåkner Jon. Han drar forsiktig i tråden, men pappa svarer ikke. Jon går ut av sengen og følger tråden ut av soverommet. Men tråden går ikke inn pappas soverom. Den går videre bortover gangen, ut utgangsdøren og inn i den mørke skogen.

Himmelen bak huset vant i 2011 voksenjuryens hovedpris: First Prize Live Action Short Film, ved verdens største barnefilmfestival, Chicago International Childrens’ Film Festival.




Den kulturelle skolesekken



Filmomtale, NRK




Ansvarlig distributør:
Norgesfilm AS

Denne filmen kan benyttes til PRIVAT VISNING SAMT VISNING I INSTITUSJONER OG ORGANISASJONER, herunder visning i undervisning og i bibliotek. Det er forbudt å vise filmen i all annen offentlig sammenheng. Enhver form for kopiering av filmen er forbudt. Ulovlig kopiering av film eller musikk og all uautorisert bruk av filmen er straffbart og vil føre til krav om erstatning.

Medietilsynet
Tono
Musikken er gjengitt i henhold til avtale med TONO/NBC.