Watership Down

Watership Down
Anbefalt aldersgrense 9 år
Filmen er en gjenspeiling av det menneskelige samfunn, fremstilt gjennom et kaninsamfunn. Til tross for at den er animert, er den er ikke egnet for de aller yngste barna.

Menneskets misbruk av naturen har ført en gruppe villkaniner på flukt, og underveis må de takle en rekke utfordringer. Femmer, en av koloniens yngste medlemmer, og hans bror Hassel prøver å overbevise deres overordnede om at de må evakuere og flykte, til ingen nytte. Dermed setter de to brødrene, pluss en gruppe andre kaniner, ut på flukt fra hjemstedet for å finne et bedre sted. På vei mot målet, Watership, begynner de å innse at den sorgløse og uskyldige verden de en gang levde i, er borte for alltid. Kommer de noen gang til å nå sitt nye hjem i Watership?

Flukten til Watership er et eventyr av episk format som er elsket over hele verden. Filmen bygger på romanen som gjorde Richard Adams verdensberømt og som på rekordtid solgte over fem millioner eksemplarer. Da BBC i 2003 gjorde en stor avstemning om verdenshistoriens beste bøker, havnet Watership Down (Flukten til Watership) blant de 30 fremste.

Ansvarlig distributør:
Norgesfilm AS

Denne filmen kan benyttes til PRIVAT VISNING SAMT VISNING I INSTITUSJONER OG ORGANISASJONER, herunder visning i undervisning og i bibliotek. Det er forbudt å vise filmen i all annen offentlig sammenheng. Enhver form for kopiering av filmen er forbudt. Ulovlig kopiering av film eller musikk og all uautorisert bruk av filmen er straffbart og vil føre til krav om erstatning.

Medietilsynet
Tono
Musikken er gjengitt i henhold til avtale med TONO/NBC.