Krig

Krig
Anbefalt aldersgrense 9 år
I Krig (The War Game) flytter 11 år gamle Malte til et nytt sted med sin mor. Malte er ikke spesielt opptatt av å få seg venner, han liker seg best alene på rommet der han kan øve på strategi med tinnsoldatene sine. På sitt nye hjemsted møter han to gjenger som er i konflikt med hverandre. Fordi Malte er en strateg og kan mye om krigsteori, ser han denne konflikten som en måte å få innpass på blant barna. Han tar konflikten til et helt nytt nivå, men er det dette barna egentlig ønsker?

Selv om temaet er alvorlig, er Krig en leken og fargerik film. Både voksne og barn kan kjenne seg igjen i karakterene, og se egne begrensninger, fordommer og komiske sider blant karakterene vi møter. Regissør Goran Kapetanovic har lykkes i å kombinere alvor og humor i en film som åpner opp for diskusjon og refleksjon.


FilmstudiearkAnsvarlig distributør:
Norgesfilm AS

Denne filmen kan benyttes til PRIVAT VISNING SAMT VISNING I INSTITUSJONER OG ORGANISASJONER, herunder visning i undervisning og i bibliotek. Det er forbudt å vise filmen i all annen offentlig sammenheng. Enhver form for kopiering av filmen er forbudt. Ulovlig kopiering av film eller musikk og all uautorisert bruk av filmen er straffbart og vil føre til krav om erstatning.

Medietilsynet
188928

Tono
Musikken er gjengitt i henhold til avtale med TONO/NBC.