Persepolis

Persepolis
Anbefalt aldersgrense 12 år
Gjennom barndommen og ungdommen prøver Marjane å finne seg til rette i omgivelsene. Men det er ikke lett - ikke i det hele tatt når du vokser opp under det geistlige styre i Iran. Hennes interesse for ABBA- og Nike-sko og ikke minst ønsket om å uttrykke seg overfor myndighetene får henne til å vekke mye oppmerksomhet.

Av frykt for hennes sikkerhet velger foreldrene å sende Marjane til skole i Østerrike, men selv her har hun vanskelig for å tilpasse seg. Hun blir daglig konfrontert med fordommer om hjemlandet, og selv om hun i Østerrike opplever frihet og kjærlighet, føler hun seg rotløs og hjemlengsel.

Persepolis er en film om krig, kjærlighet og en hverdag full av kontraster. Men til tross for de tunge emnene, er det en hjertevarmende og humoristisk historie som etterlater en glad og oppløftet.
Filmstudieark
Ansvarlig distributør:
Norgesfilm AS

Denne filmen kan benyttes til PRIVAT VISNING SAMT VISNING I INSTITUSJONER OG ORGANISASJONER, herunder visning i undervisning og i bibliotek. Det er forbudt å vise filmen i all annen offentlig sammenheng. Enhver form for kopiering av filmen er forbudt. Ulovlig kopiering av film eller musikk og all uautorisert bruk av filmen er straffbart og vil føre til krav om erstatning.

Medietilsynet
Tono
Musikken er gjengitt i henhold til avtale med TONO/NBC.