Roald Amundsens sydpolsferd (1910 - 1912)

Roald Amundsens sydpolsferd (1910 - 1912)

Roald Amundsens sydpolsferd (1910 - 1912)
Anbefalt aldersgrense 6 år
Denne filmen inneholder den norske polfareren Roald Amundsens (1872-1928) originale filmopptak fra sydpolekspedisjonen som foregikk mellom 1910 og 1912. Det var med denne ekspedisjonen Roald Amundsen fikk æren av å ha oppdaget Sydpolens punkt – et kappløp mange var involvert i.

Amundsen sørget for at det ble filmet under ekspedisjonen til Sydpolen, slik at han senere kunne bruke det i sine foredragsturneer. Filmen var et populært innslag i foredragene hans, og han trakk fulle hus i Norge og Europa med disse - til og med i England, konkurrenten Robert F. Scotts hjemland.

Dette er en enestående filmhistorisk utgivelse fra ferden der Amundsen skrev verdenshistorie. Filmen er nyrestaurert og har nyinnspilt musikk, så den kan oppleves slik den ble vist under premieren i 1912.
UNESCOs internasjonale register Verdens hukommelse (Memory of the World) er en oversikt over dokumentarv med spesielt stor betydning for menneskeheten som helhet. Roald Amundsens filmopptak fra Sydpolen er en av veldig få filmer i dette registeret.


Ansvarlig distributør:
Norgesfilm AS

Denne filmen kan benyttes til PRIVAT VISNING SAMT VISNING I INSTITUSJONER OG ORGANISASJONER, herunder visning i undervisning og i bibliotek. Det er forbudt å vise filmen i all annen offentlig sammenheng. Enhver form for kopiering av filmen er forbudt. Ulovlig kopiering av film eller musikk og all uautorisert bruk av filmen er straffbart og vil føre til krav om erstatning.

Medietilsynet
Tono
Musikken er gjengitt i henhold til avtale med TONO/NBC.