Gode norske dokumentarer

Se sterke norske dokumentarfilmer om tøffe forhold både hjemme og ute. Se "USA mot Al-Arian" om amerikansk frykt for terror som stiller en familie i fare, se hverdagen til barn under okkupasjon på Vestbredden, hva har norske Gilde med regnskogen i Amazonas å gjøre og følg åtte unge gutter som soner lange fengselsstraffer.USA mot Al Arian (2007)

Den norske filmskaperen Line Halvorsen har i to år fulgt familien til Sami Al-Arian, som i 2005 ble anklaget for å ha støttet terrorisme av amerikanske myndigheter. Filmen følger rettsaken mot ham, sett gjennom kona og de fem barnas øyne. En personlig historie om et samfunn der terrorfrykt har resultert i økende stigmatisering og diskriminering av muslimer. Den gir et sjokkerende innblikk i hvordan USAs frykt for og kamp mot terrorisme kan stille sivile rettigheter i fare.

Filmen ble kåret til beste nordiske dokumentar ved Nordisk Panorama i 2007. og den fikk publikumsprisen under Tromsø Internasjonale Filmfestival. Nominert til to Amanda, 2007.Et steinkast unna: en historie om barn under okkupasjon
(2003)
Denne dokumentarfilmen , også laget av Line Halvorsen, handler om palestinske barn på Vestbredden våren 2003, under hard israelsk okkupasjon, og en hverdag preget av krigshandlinger, flukt og heltedyrkelser.
Smaken av hund (2006)

Den norske dokumentarfilmen ”Smaken av hund” utfordrer våre forestillinger om norsk matvareproduksjon. Visste du at hver gang man tar en bit av den miljøvennlige svinekoteletten fra Gilde, så tar man en bit av regnskogen i Amazonas med det samme?

Filmen problematiserer forholdet mellom hvordan samvirkeindustrien produserer mat og hvordan den kommuniserer mat. Smaken av hund utfordrer våre forestillinger om norsk matvareproduksjon. Derfor har den også blitt filmen norsk samvirkeindustri med Gilde i spissen ikke vil at norske forbrukere skal se. Det gjør det bare enda viktigere å se den.
Store gutter gråter ikke
(1995)
"Store gutter gråter ikke" er en norsk dokumentarfilm fra 1995 regissert av Sigve Endresen. Filmen handler om åtte gutter i alderen 20 til 30 år som alle soner lange fengselsstraffer og har søkt seg til C-3, en avdeling i Oslo fengsel hvor Tyrili og fengselet driver et unikt rehabiliteringsprosjekt kalt for «Stifinnern».

I sju måneder følges gutta gjennom seire og nederlag i fengselet, på permisjoner, på rømmen og på turer.Tilbake til forsiden