Giganten

Giganten

Giganten
Passer for alle aldre
Filmen følger Erik Bye gjennom de tre siste årene han levde. Du møter poeten, sangeren, filosofen, humoristen, opprøreren, krigeren, piloten, pasienten – og ikke minst mennesket Erik Bye. I denne sorgmuntre filmen feires livet og kjærligheten til gangs.

Dette ble Erik Bye sitt farvel til det norske folk, og han har mye på hjertet. Vi møter ham nært og fullstendig usminket. Hans tanker, ord, sinne og entusiasme vitner om et ærlig og usentimentalt oppdrag for livet.

Giganten er regissert av Arne B. Rostad og Hallvard Bræin. Sammen har de fulgt Erik Bye tett i de tre siste årene av hans liv. De siste opptakene ble gjort bare tre uker før han døde. Med Giganten gir Rostad og Bræin det norske folk et unikt dokument over en ruvende kjempe, en folkekjær poet og artist – en av vår tids aller største kulturpersonligheter.

Vant Publikumsprisen og Andreasprisen (Den økumeniske filmprisen)og Kinosjefenes pris; Gledessprederen, ved filmfestivalen i Haugesund, 2005.

Ansvarlig distributør:
Scanbox Entertainment

Denne filmen kan benyttes til PRIVAT VISNING SAMT VISNING I INSTITUSJONER OG ORGANISASJONER, herunder visning i undervisning og i bibliotek. Det er forbudt å vise filmen i all annen offentlig sammenheng. Enhver form for kopiering av filmen er forbudt. Ulovlig kopiering av film eller musikk og all uautorisert bruk av filmen er straffbart og vil føre til krav om erstatning.

Medietilsynet
Tono
Musikken er gjengitt i henhold til avtale med TONO/NBC.