Fjellfinnhua

Fjellfinnhua

Fjellfinnhua
Anbefalt aldersgrense 12 år
Da Guro Saniola Bjerk jobbet som radiojournalist, kom hun til å si ”fjellfinnhua” på direktesendt radio. Dette førte til at hun ble stemplet som rasist. Hun burde sagt ”samelue”. Først som 33-åring, oppvokst i Finnmark, forstod hun hvor mye følelsesmessig ”uro” det fremdeles er mellom norsk og samisk befolkning. Hun begynte å spørre: Hvorfor er det blitt slik?

Samene er blitt dårlig behandlet av den norske stat – og Guro Saniola Bjerk spør: Er vi i ferd med å begå en ny urett, mens vi forsøker å skjule arrene etter den gamle? Denne dokumentarfilmen er blitt til for å finne ut av disse viktige og betente spørsmålene.Filmen vant pris for Beste dokumentarfilm på Den Norske Dokumentarfilmfestivalen i 2010 og vant SPECIAL AWARDS på Erasmus Euromedia Awards i Wien, i oktober 2011

Ansvarlig distributør:
Norgesfilm AS

Denne filmen kan benyttes til PRIVAT VISNING SAMT VISNING I INSTITUSJONER OG ORGANISASJONER, herunder visning i undervisning og i bibliotek. Det er forbudt å vise filmen i all annen offentlig sammenheng. Enhver form for kopiering av filmen er forbudt. Ulovlig kopiering av film eller musikk og all uautorisert bruk av filmen er straffbart og vil føre til krav om erstatning.

Medietilsynet
Tono
Musikken er gjengitt i henhold til avtale med TONO/NBC.