Code 46

Code 46

Code 46
Anbefalt aldersgrense 15 år
Code 46 er en intelligent og original kjærlighetshistorie satt til en uhyggelig nær fremtid. Tim Robbins er en tvilende statsansatt i en verden der staten har begrenset menneskenes reproduksjonsmuligheter og kontrollerer all reising.

Byene er strengt overvåket og det er kun mulig å ta seg inn via kontrollstasjoner. Man kan ikke reise uten ”papelles” - papirer, en spesiell reiseforsikring. William er familiemann og jobber som forsikringsetterforsker. Når han blir sendt til en annen by for å løse en forfalskningssak, møter han Maria. Selv om han mistenker at hun står bak forfalskningene, blir han hodestups forelsket i henne. Han skjuler hennes forbrytelse og de har en vill, lidenskapelig affære, som kun kan vare så lenge hans papirer er gyldige: 24 timer.


Nominert til Gulløven på Venezia Film Festival, 2003 og European Film Awards i hele 4 kategorier, 2004.

Ansvarlig distributør:
Norgesfilm AS

Denne filmen kan benyttes til PRIVAT VISNING SAMT VISNING I INSTITUSJONER OG ORGANISASJONER, herunder visning i undervisning og i bibliotek. Det er forbudt å vise filmen i all annen offentlig sammenheng. Enhver form for kopiering av filmen er forbudt. Ulovlig kopiering av film eller musikk og all uautorisert bruk av filmen er straffbart og vil føre til krav om erstatning.

Medietilsynet
Tono
Musikken er gjengitt i henhold til avtale med TONO/NBC.