Maktens komedie

Maktens komedie

Maktens komedie
Anbefalt aldersgrense 15 år
Dommer Jeanne Charmant har fått i oppgave å etterforske og nøste opp en kompleks sak om underslag og misbruk av offentlige midler, og å føre en sak mot presidenten i et mektig industrikonglomerat. Ettersom etterforskningen tar form, og hennes spørsmål går dypere, føler hun at hun får større makt: jo flere hemmeligheter hun avdekker, jo større mulighet har hun til å legge press på omgivelsene. Samtidig, og av samme grunn, begynner hennes privatliv å falle fra hverandre. Hun blir snart konfrontert med to vesentlige, uunngåelige spørsmål: Hvor langt kan hun strekke sin makt uten å kollidere med en som er sterkere? Og hvor lenge kan et menneske unngå å bli besatt av sin egen makt? Vil hun komme knust ut av kampen?
Filmen er inspirert av norske Eva Joly, og den mye omtalte og kontroversielle korrupsjonsjakten som endte i ELF-skandalen. Regissert av Claude Chabrol, fransk films ubestridte mester.

Nominert til Gullbjørnen, Berlin Int. Film Festival, 2006.

Ansvarlig distributør:
Norgesfilm AS

Denne filmen kan benyttes til PRIVAT VISNING SAMT VISNING I INSTITUSJONER OG ORGANISASJONER, herunder visning i undervisning og i bibliotek. Det er forbudt å vise filmen i all annen offentlig sammenheng. Enhver form for kopiering av filmen er forbudt. Ulovlig kopiering av film eller musikk og all uautorisert bruk av filmen er straffbart og vil føre til krav om erstatning.

Medietilsynet
Tono
Musikken er gjengitt i henhold til avtale med TONO/NBC.