Strengt hemmelig

Strengt hemmelig

Strengt hemmelig
Anbefalt aldersgrense 12 år
Filmskaper Benedicte M. Orvung oppdager at det i hennes familie skjuler seg en mørk hemmelighet. Broren til morfaren hennes, Karl Marthinsen, var nazipolitisjef i Oslo under krigen. Oppdagelsen fører fram til en historie som har vært ukjent for de fleste.

Karl Marthinsen kommer fra det lille stedet Mehamn i Finnmark, jobber seg opp under nazitiden og ender som tyskernes viktigste samarbeidspartner i Norge. Karl Marthinsen og hans handlinger står for seg selv og danner etter hvert et tydelig bilde av en fanatisk nasjonalsosialist. Han var ambisiøs og effektiv. En målbevisst strateg med en fandenivoldsk sjarm. Mot slutten av krigen satte London-regjeringen Karl Marthinsen øverst på lista over personer som hjemmefronten skulle forsøke å likvidere. Hjemmefronten lyktes, men likvideringen får også fryktelige konsekvenser i form av represalier.

Historien har satt dype spor. Familien har levd med skammen. Hjemmefronten må leve med den avgjørelsen de tok. Ikke minst har de som overlevde Karl Marthinsens grusomme gjerninger aldri glemt.

Ansvarlig distributør:
Hollywood Film

Denne filmen kan benyttes til PRIVAT VISNING SAMT VISNING I INSTITUSJONER OG ORGANISASJONER, herunder visning i undervisning og i bibliotek. Det er forbudt å vise filmen i all annen offentlig sammenheng. Enhver form for kopiering av filmen er forbudt. Ulovlig kopiering av film eller musikk og all uautorisert bruk av filmen er straffbart og vil føre til krav om erstatning.

Medietilsynet
Tono
Musikken er gjengitt i henhold til avtale med TONO/NBC.